Ce este seo – explicatii pe intelesul tuturor
Societatea contemporana se afla intr-o permanenta evolutie iar odata cu aceasta tehnologia devine parte integrata a vietii umane. Lucrul remote, posibilitatea de a efectua cumparaturi in online dar si de a realiza activitati recreative transforma mediul online intr-o oaza de conectivitate intre utilizatori. Pentru organizatii si companii mediul online a devenit o rampa de lansare propice si un mod eficient de a cunoaste mai bine segmentele de piata carora li se adreseaza. Procesele de marketing, ce este seo dar si operationalizarea obiectivelor strategice pot fi monitorizate cu ajutorul analizelor si rapoartelor de impact oferite de motoarele de cautare. In cadrul acestui articol explicam pe larg care este impactul seo pentru companii (indiferent de dimensiune si impact al vanzarilor), aria conceptuala a termenului dar si cum puteti colabora eficient cu o agentie seo specializata pentru a consolida traficul de pe site-ul dumneavoastra. Toate aceste cunostinte va pun la curent cu noile evolutii in materie de seo, instrumente si tehnici de a creste progresiv in online si implicit, de a favoriza numarul de vanzari.
Ce este seo si cum va poate imbunatati vizibilitatea in mediul online
Provenind ca termen din limba engleza, seo reprezinta prescurtarea de la „search engine optimization”, un cumul de metode si tehnici prin care companiile se pot clasa favorabil in topul cautarilor Google oferind continut de calitate si un site functional, dinamic. Exista doua mari directii de intelegere a impactului seo asupra site-ului unei companii. Pe de o parte, crearea de continut relevant si interactiunile sporite ale utilizatorilor cu acesta creeaza pasii esentiali inspre clasarea companiei intre primele rezultate in cautari. Practic, in momentul in care un utilizator va cauta dupa numele de brand sau dupa obiectul de comercializare, site-ul dumneavoastra optimizat trebuie sa apara pe prima pozitie. Studiile de specialitate efectuate in zona de comportament al consumatorilor indica faptul ca un procent de 70% dintre utilizatori acceseaza primul site din grila de cautare in momentul in care doresc sa afle informatii sau sa achizitioneze un anumit lucru. Pentru a ajunge in varful ierarhiei este vital sa imbinati progresiv o strategie seo viabila dar si o colaborare eficienta cu o agentie profesionista.
Avantajele implementarii seo pentru companii
Inainte de a porni pe drumul aventuros al marketingului online este indicat sa cunoastem cateva elemente care tin de crearea unei interfete dinamice pentru site. Parte a optimizarii seo, continuturile incarcate pe acesta alaturi de trecerea rapida de la o pagina la alta reprezinta elemente care pot modela relationarea clientului cu paginile tale de ecommerce. Unul dintre principalele avantaje ale instrumentelor seo este reprezentat de cresterea intr-un mod organic a traficului de pe site. Creativitatea este punctul cheie atunci cand vorbim de seo, bineinteles alaturi de relevanta. Implementarea unor descrieri realizate pe cuvinte cheie (ce sunt de obicei utilizate de catre utilizatori in propriile cautari) dar si temperarea utilizarii acestora pot atrage dupa sine un numar mai mare de potentiali clienti pe site. In acelasi timp, crescand aceasta vizibilitate Google va poate oferi pozitii treptat mai bune in clasamentele sale.
Link-urile externe aduc in acelasi timp posibilitatea redirectionarii utilizatorilor de pe anumite site-uri direct pe cel detinut de compania ta. In corelare cu acest aspect, este vital sa mentionam importanta unui brand puternic, a unui logo relevant care sa ofere clientilor inspiratie. In momentul intemeierii unei firme, punctele de inflexiune sunt reprezentate de stabilirea numelui si a unui logo. Publicitatea ulterioara care se realizeaza, fie ca vorbim despre cea traditionala sau realizata in mediul online, implica o utilizare adecvata a acestor elemente identificatoare.
Nu in ultimul rand, principalul avantaj si deziderat asumat atunci cand doriti sa va cresteti vizibilitatea este reprezentat de cresterea vanzarilor. Segmentarea si targetarea pietei au astfel rolul de a nisa extrem de eficient clientii, de a-i atrage catre continuturile dedicate vanzarilor.
Motive pentru care sa investesti intr-o strategie seo performanta
Iti cauti afacerea si observi ca rezultatele Google nu o claseaza printre primele pozitii? Doresti sa iti cresti traficul de pe site si sa tranformi utilizatorii in clienti? Raspunsul la toate acestea este reprezentat de optimizarea seo, de modul in care utilizezi acest avantaj competitiv intr-un mod creativ si bine orientat. Cu pagini optimizate si atractive Google iti va plasa site-ul printre primele pozitii, totul pentru a raspunde eficient interogarilor realizate de catre utilizatori. Cu cat afacerea ta este mai vizibila fata de clienti (si inplica o doza relevanta de seriozitate in ceea ce priveste relationarea cu acestia), cu atat progresul tau este unul iminent. Unul dintre cei mai vizibili indicatori ai unei strategii seo eficiente este reprezentat de cresterea vanzarilor. Aceasta realitate se poate concretiza cu adevarat la cateva luni de la implementare sau chiar dupa cateva saptamani. Totul depinde de profesionalismul agentiei seo cu care colaborezi dar si de modul in care clientii interactioneaza cu dinamica unor continuturi personalizate.
Audit si research pe cuvinte cheie
Colaborarea cu o agentie seo este un pas esential inspre succes. In prima instanta, realizarea unui audit este pasul propice pentru a analiza foarte bine brandul si politicile de promovare pe care acesta le sustine. Urmatorul pas este acela de a corela principalele tipuri de cautari ale utilizatorilor din online cu specificul firmei. Ulterior, se realizeaza un continut specific, orientat inspe vanzare si atragerea de noi clienti. Strategia de marketing si implementarea acesteia sunt vitale pentru o orientare corecta a firmei catre rezultate. Monitorizarea finala nu poate fi determinata temporal. Rezultatele pot aparea rapid sau pot fi cu adevarat cuantificate dupa cateva luni de activitate constanta.