Cu promovare site seo cresti progresiv traficul organic de pe site-ul companiei tale!

Cu promovare site seo cresti progresiv traficul organic de pe site-ul companiei tale!

Cu promovare site seo cresti progresiv traficul organic de pe site-ul companiei tale!

Comportamentele utilizatorilor din online sunt influentate in mod direct de calitatea continuturilor care sunt promovate pe site-uri. Indiferent ca vorbim despre website-uri dedicate informarii sau cele care fac parte din aria comertului (produse sau servicii), nivelul de acuratete al informatiilor detinute trebuie sa fie unul ridicat, relevant pentru cautarea sau interogarea realizata. In vederea maximizarii rezultatelor de cautare pentru un site, procesul de promovare site seo a devenit o adevarata arta in randul specialistilor si implicit, o oportunitate pentru companiile care doresc sa-si creasca traficul intr-un mod organic.

Cresterea progresiva a notorietatii seo s-a realizat in ultimii ani, odata cu trecerea in mediul online a unei palete largi de activitati. Incepand cu munca in sistem remote si ajungand pana la comandarea produselor preferate cu livrare direct in fata usii, toate aceste activitati au la baza conectivitatea in mediul online. Utilizatorii prefera acest sistem datorita simplitatii si rapiditatii lui iar companiile trebuie sa vina in permanenta cu un continut relevant care sa creeze vanzare. Atat pentru firmele aflate la inceput de drum cat si pentru multinationale, promovarea in mediul online reprezinta o rampa de lansare si un mod eficient de a ajunge targetat la preferintele clientilor. Cu atat mai mult, procesul de transformare al potentialilor clienti in clienti fideli devine unul mult mai structurat datorita unor programe de fidelizare, abonare si oferte limitate la comunitatea fidelizata. SEO are la baza o paleta larga de instrumente, tehnici si metode pentru a realiza promovarea in mediul online. Acest articol isi propune sa evidentieze importanta noii tehnologii de marketing si sa aduca mai aproape din punct de vedere informational conceptul de „operationalizare seo”. Daca si dumneavoastra detineti un site pe care doriti sa il lansati sau promovati, acest articol este special dedicat unor metode eficiente de crestere si atragere de utilizatori.

Cum putem defini promovare site seo pe intelesul tuturor

Termenul din limba engleza Search Engine Optimization se traduce prin optimizarea pentru motoarele de cautare si reprezinta in sine un proces complex prin care un site poate escalada ierarhia de cautare a Google prin intermediul unui set amplu de elemente (implementare cuvinte cheie, seo on page si off page, reclame targetate, viteza rapida de incarcare a paginilor, etc.). Algoritmi de cautare pentru motoarele cunoscute utilizatorilor au la baza limbaje de programare si coduri specifice. Pentru a plasa site-ul intr-o ierarhie avantajoasa in piramida cautarilor trebuie sa ajutati acesti algoritmi sa inteleaga specificul site-ului si domeniul in care acesta se plaseaza ca arie de activitate. Pentru a realiza acest deziderat este necesar sa apelati la tehnicile seo on page si la un specialist care sa operationalizeze specific titlurile, link-urile interne, imaginile si viteza de incarcare in vederea stabilirii relevantei continutului tau. O mare parte din persoane care nu inteleg in profunzime optimizarea seo si tehnicile de promovare in mediul online considera ca aceste demersuri pot fi realizate doar de catre persoane specializate in IT, cele care au cunostinte solide in acest sens. Insa de obicei site-urile sunt construite cu ajutorul wordpress, o platforma specializata pentru crearea site-urilor cu ajutorul unor sabloane. Intuitivitatea utilizarii wordpress transforma toate activitatile anterior mentionate intr-unele ce pot fi realizate rapid.

Cu promovare site seo cresti progresiv traficul organic de pe site-ul companiei tale!Cu ajutorul seo on page site-ul tau prezinta o relevanta aparte si ofera utilizatorilor toate informatiile de care au nevoie atunci cand realizeaza o cautare. Insa pentru a putea sa va delimitati in mod concret de concurenta trebuie sa supliniti aceste eforturi cu ajutorul seo off page. Acest mod de promovare se bazeaza pe existenta unor trimiteri sau backlinkuri catre site-ul principal pe care il detineti, pe recenzii si trimiteri care sa releve importanta si acuratetea informatiilor pe care le gestionati si promovati. Acest linkuri care fac trimiteri functioneaza asemenea unui vot de popularitate. Cu cat mai multe site-uri care analizeaza ramura de competenta sau activitate a companiei dvs. Va recomanda, cu atat Google va va recompensa cu o pozitionare buna in ierarhia de cautari.

Scopul motoarelor de cautare si relevanta site-ului tau

Principalii beneficiari ai informatiilor din mediul online sunt reprezentati de catre utilizatori. Acestia doresc sa identifice cele mai relevante informatii pe care le cauta, sa vizualizeze recomandari de produse sau servicii si sa aiba parte de experiente placute, intuitive in site-urile pe care le acceseaza. Prin urmare, totalitatea demersurilor pe care Google le realizeaza vin sa ofere utilizatorilor cele mai bune experiente utilizand inteligenta artificiala si algoritmi precisi. Filtrarea rezultatelor se realizeaza in concordanta cu elementele mai sus mentionate si se imbunatateste permanent pentru a putea evita excesul de promovare al unui unor site-uri. Utilizarea excesiva a cuvintelor cheie si existenta unor backlink-uri care nu sunt relevante pot duce chiar la sanctionarea site-ului principal din cauza utilizarii non-etice a instrumentelor de promovare. Aceste practici se inscriu in categoria de black hat seo, o tehnica prin care continuturile sunt rearanjate si deloc originale doar pentru a plasa site-ul in ierarhia cautarilor. Exagerarea tehnicilor de black hat seo se soldeaza, asa cum am precizat, cu sanctionarea website-ului si in cel mai rau caz, cu inchiderea definitiva a acestuia. La polul opus, white hat seo este cea mai buna versiune de a optimiza site-ul cu ajutorul regulilor si tehnicilor aprobate la nivelul motorului de cautare Google.

Tehnici white de seo pentru o crestere etica

Pentru ca site-ul dumneavoastra sa poata vinde o poveste este foarte important ca acesta sa aiba o structura relevanta, intuitiva si cat mai usor de accesat de catre utilizatori. In tandem, continutul original si creativ realizata in jurul cuvintelor cheie conduce in mod iminent la rezultate pozitive si plasarea intr-un mod cat mai natural in varful piramidei de cautare. Pentru a putea realiza aceste actiuni este foarte important sa plecati de la analizarea clientilor sau potentialilor clienti, sa concluzionati care sunt asteptarile acestora si modul personal in care ei ar dori sa interactioneze cu un website. Seo este despre utilizatori si despre modul in care acestia se comporta pe motoarele de cautare. Pentru a putea vinde si a creste comunitatea de clienti fideli este important sa intelegeti importanta seo pentru propriul business si modul in care puteti sa va construiti o strategie competitiva intr-o piata asemanatoare unei panze de paianjen.

Call Now Button